#39: Iteratie 3.3: Oplossingen

9 Problemen en mogelijke oplossingen

  1. Badges niet duidelijk genoeg aanwezig
    1. Badges in een aparte tab zetten
    2. Aandacht naar badges trekken bij elke verdiende badge
    3. Bij het eerste gebruik van de applicatie al aandacht richten op het systeem van badges
  2. Niet genoeg uitleg bij locatie-notificatie
    1. Extra uitleg toevoegen
  3. Applicatie is leeg voor nieuwe gebruikers
    1. Duidelijk maken hoe nieuwe dingen toegevoegd moeten worden
    2. Extra knop om iets toe te voegen voorzien die dadelijk in het oog springt als er nog niets in de applicatie is toegevoegd
    3. Lijst met recente voedingsproducten en activiteiten vullen als er niets recent is ingegeven door de gebruiker
  4. Feedback kan niet via de applicatie zelf gegeven worden
    1. Mogelijkheid voorzien om feedback te geven via de applicatie zelf
  5. Gebruiker kan zelf geen voeding/activiteit toevoegen
    1. Mogelijkheid voorzien zodat de gebruiker zelf voeding en activiteiten kan toevoegen
  6. Appeltje op eerste pagina heeft geen functionaliteit
    1. Functie toekennen aan appeltje

10 Gekozen oplossing voor elk probleem en de motivering hiervoor

1. Badges niet duidelijk genoeg aanwezig

De badges worden in een aparte tab geplaatst. Elke keer als er een badge verdiend wordt, verschijnt er een cijfertje op de tab om zo aan te duiden dat de gebruiker badges heeft verdiend die hij of zij nog niet bekeken heeft. Als de applicatie voor het eerst geopend wordt, verdient de gebruiker al een badge, waardoor er een “1” verschijnt op de badges-tab. Dit vestigt meteen de aandacht op de badges.

image-3

2. Niet genoeg uitleg bij locatie-notificatie

Extra uitleg toevoegen die aan de gebruiker duidelijk maakt wat het aan- of uitzetten van deze functionaliteit betekent.

image-7

3. Applicatie is leeg voor nieuwe gebruikers

Er wordt een extra knop toegevoegd aan de schermen met het overzicht van voedingsproducten en activiteiten die dadelijk in het oog springt als de gebruiker nog niets heeft toegevoegd. Op die manier heeft de gebruiker twee mogelijkheden om dingen toe te voegen en weet hij of zij ook dadelijk hoe het toevoegen werkt. Hiernaast wordt de lijst met recente voeding gevuld met fruit als er geen recente voeding wordt terug gevonden voor de gebruiker.

foto

4. Feedback kan niet via de applicatie zelf gegeven worden

In het profiel wordt er de mogelijkheid aangeboden om een aantal vragen in te beantwoorden door een score toe te kennen tussen 1 en 5. Deze vragen zijn aanvankelijk de vragen uit de SUS-questionnaire uitgebreid met een aantal vragen over de badges en het delen van badges op sociale media. Na verloop van tijd kunnen deze vragen gewijzigd worden om zo andere, nieuwe feedback te krijgen van gebruikers. Gebruikers krijgen ook een badge voor het invullen van deze vragen. Om er zeker van te zijn dat gebruikers weten dat ze feedback kunnen geven, wordt hen gevraagd feedback te geven nadat ze de applicatie 10 keer geopend hebben.

image-1

5. Gebruiker kan zelf gee voeding/activiteit toevoegen

De gebruiker kan nu zelf voeding en activiteiten toevoegen met het bijhorende aantal calorieën. Deze voedingsproducten en activiteiten worden gesynchroniseerd naar de centrale database om dan later aan de algemene database voor alle gebruikers toegevoegd te worden.

6. Appeltje op eerste pagina heeft geen functionaliteit

Appeltje is een knop die leidt naar het overzicht van de calorieënbalans. Dit is logisch aangezien het appeltje de balans van calorieën van de huidige dag weergeeft en door er op te klikken kan dan de balans van de laatste week weergegeven worden.

foto 1

image

Laat mij weten wat jij hierover denkt..